İçeriğe atla
HOME LONDON BREEZE
Giriş yap
Ücretsiz kargo için 1,200TL daha fazla harcayın.
Ücretsiz kargo ödeme sayfasında uygulanacaktır

Sepetiniz boş

Alışverişe Devam Et
0Sepetim(0.00TL)

Yavaş pişirici mi, düdüklü tencere mi? Bilmeniz gerekenler

Yavaş pişiriciler ve düdüklü tencereler her ikisi de harika mutfak aletleridir, ancak farklı amaçlara hizmet ederler. Bunlar hakkında daha fazla bilgi edinmek ve sizin için hangisinin en iyi olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin.






Yavaş pişirici ile düdüklü tencere arasındaki en büyük fark, pişirme hızlarıdır. Adından da anlaşılacağı gibi, yavaş pişiriciler yemeği çok yavaş pişirir. Öte yandan, düdüklü tencereler, pişirme sürelerini önemli ölçüde azaltmak için artırılmış sıcaklıklar ve basınç kullanır.

Yavaş pişiriciyi eve getirmekle, düdüklü tencereyi mutfağınıza  dahil etmek arasında karar vermeye çalışıyorsanız , ikisi arasındaki farkların ve sizin için en iyi mutfak aletini nasıl seçeceğinizin tam bir dökümü için okumaya devam edin.

Yavaş pişirici nedir?

Yavaş pişirici, yiyecekleri uzun süre pişirmek için düşük sıcaklıklar kullanan elektrikli bir pişirme aletidir. Basit tasarımlı ve kullanımı kolay olan yavaş pişiriciler çoğunlukla ellerinizi kullanmadan pişirme deneyimi sunar; yapmanız gereken tek şey malzemelerinizi eklemek, sağlanan ayarlardan birini seçmek ve dört ila sekiz saat içinde masaya hazır bir yemeğe geri dönmektir. 

Bu nedenle, yavaş pişiriciler özellikle yoğun programları olan kişiler için uygundur. Yemeğinizi sabah hazırlayabilir ve gün içinde yavaş pişiricinin sihrini çalıştırmasını sağlayabilirsiniz. 

Bununla birlikte, yavaş pişiriciler sadece ayarlayıp unutabileceğiniz kolaylıktan daha fazlasını sunar. Çok uzun süre pişirdikleri ve nemli bir pişirme ortamı yarattıkları için, aşağıdakiler gibi sert, yağlı etleri yumuşatmak için mükemmeldirler:

● Chuck kızartmaları

● Kuzu incik

● Domuz omuzları

● Kısa kaburga

Ayrıca çorba, güveç ve ekmek gibi çeşitli içeceklerin yanı sıra kahve, çay, sıcak çikolata, elma şarabı ve daha fazlasını yapmak isteyen herkes için de mükemmel bir seçenektir.

Yavaş pişirici nasıl çalışır?

Geleneksel bir yavaş pişirici manuel veya programlanabilir olabilir. İkisi arasında birkaç fark vardır, ancak oldukça benzer şekilde çalışırlar ve aynı temel bileşenlere sahiptirler:

●  Kapak – Genellikle yavaş pişirici kapakları, ısının tutulmasına yardımcı olan bir conta oluşturmak için ağır camdan yapılır.

●  Bir ek parça – Bu, her geleneksel yavaş pişiricinin iç kısmıdır. Genellikle seramik veya seramikten yapılır ve tabanın içine sığar, ancak kolay temizlik için çıkarılabilir.

●  Metal ısıtma tabanı – Yavaş pişirici tabanı, dahili ısıtma elemanını barındırır. 

●  Sarmal ısıtma elemanı – Isıtma elemanı, yiyeceklerin karıştırılmasına gerek kalmadan eşit şekilde pişmesini sağlamak için tüm tabanı sarar.

Manuel yavaş pişiricilerin dış tarafında, düşük, yüksek ve sıcak tutma olmak üzere üç sıcaklık ayarı arasında seçim yapmanızı sağlayan bir kadran bulunur. Ancak bu ayarların belirli sıcaklıklara atıfta bulunmadığını unutmamak önemlidir. Tüm zaman boyunca belirli bir sıcaklıkta pişirme yapmak yerine, yavaş pişiricinin sıcaklığı neredeyse sürekli bir değişim halindedir; yaklaşık 170°F ile 280°F arasında herhangi bir yerde.

Bu, yeni kullanıcıları şaşırtabilir, ancak yavaş pişiricilerde zaman, sıcaklıktan daha önemlidir. Bu nedenle "düşük" ve "yüksek" ayarları, yemeğin ne kadar süre pişmesi gerektiğini belirtir:

●  Düşük – Düşük ayarı kullandığınızda, bir yemeğin tamamen pişmesi sekiz saate kadar sürebilir. 

●  Yüksek – Yüksek ayarda, bu süre yaklaşık dört saate yarıya iner.

Yemek tamamen piştiğinde, "sıcak tutma" ayarı devreye girer. Bu ayarda, yavaş pişirici artık yemeğinizi aktif olarak pişirmez. Bunun yerine, yemeye hazır olana kadar yemeği güvenli bir sıcaklıkta (yaklaşık 150°F'nin üzerinde) tutar. Manuel bir yavaş pişirici kullanıyorsanız, ayarı kendiniz "sıcak tutma" konumuna getirmelisiniz. 

Programlanabilir yavaş pişiriciler biraz daha gelişmiştir. Çoğu durumda, manuel olarak kullanılabilen aynı üç ayarı sunarlar. Ancak, modelinize bağlı olarak, programlanabilir yavaş pişiriciniz cihazla pişirmeyi daha da kolaylaştıran ek ayarlara sahip olabilir. Bu ayarlar şunları içerebilir:

● Geri sayım zamanlayıcıları – Bunlar, yemeğinizin ne kadar süredir yavaş piştiğini size bildiren dahili zamanlayıcılardır. Çoğu manuel modelde dahili zamanlayıcı yoktur, bu nedenle ilerlemeyi kendi başınıza takip etmeniz gerekir.

●  Programlanabilir başlangıç ​​saatleri – Birçok programlanabilir model, yavaş pişiricinizin belirli bir saatte pişirmeye başlamasını ayarlamanıza olanak tanır. Bu, mutfaktan sekiz saat uzakta olacaksanız ancak yemeğinizin pişmesi için yalnızca dört saat gerekiyorsa kullanışlı bir özelliktir. 

●  Otomatik ısıtma – Yoğun ev şefleri için bir diğer kullanışlı araç olan bu ayar, yemek yemeye hazır olduğunda tencereyi otomatik olarak "düşük" veya "yüksek" ayarından "sıcak tutma" ayarına geçirir. 

●  Sıcaklık probları – Bunlar, pişirme işlemi sırasında herhangi bir noktada et yemeğinin sıcaklığını kontrol etmenizi sağlar.

Düdüklü tencere nedir?

Dışarıdan bakıldığında elektrikli düdüklü tencere yavaş pişiriciden çok da farklı görünmez. Aslında ikisi de birkaç temel öğeyi paylaşır, örneğin:

● Çıkarılabilir bir ek tencere

● Dahili ısıtma elemanı içeren bir taban

● Bir kapak

Ancak yavaş pişiriciler yiyecekleri mümkün olduğunca yavaş pişirirken, düdüklü tencereler pişirme sürecini hızlandırmak ve pişirme sürelerini ortalama %30 oranında azaltmak için tasarlanmıştır. Lezzetli yemekleri çok daha kısa sürede pişirmek istiyorsanız, ocak üstü veya elektrikli düdüklü tencere doğru tercihtir. 

Düdüklü tencere nasıl çalışır?

Düdüklü tencereler, yiyecekleri hızla pişirmek için buhar ısıtmasının gücünden yararlanarak çalışır. Kaynayan bir sıvıdan gelen buharın tencereden kaçmasını önleyen hava geçirmez kapaklara sahiptirler ve bu da içeride basınç oluşmasına olanak tanır. Bu basınç daha sonra kaynayan suyun (veya başka bir sıvının) ve buharın sıcaklığını 212°F'den 250°F'ye kadar iter. Sıcaklık ve basınç sınırı modele bağlıdır.

Düdüklü tencere ile yavaş pişirici arasındaki bir diğer fark, düdüklü tencere kapaklarının hava geçirmez olmasının yanı sıra bir buhar tahliye vanasına da sahip olmasıdır. Bu, basıncı düzenlediği ve pişirme tamamlandığında tencerenin içindeki buharın dışarı çıkmasını sağladığı için tasarımın ayrılmaz bir parçasıdır. 

Bir düdüklü tencerenin nasıl kullanılacağına geçmeden önce , farklı türleri birbirinden ayırmak önemlidir. Yavaş pişiriciler gibi, düdüklü tencerelerin de iki stili vardır:

●  Ocak üstü düdüklü tencere – Bu modeller yıllardır piyasada. Ocak üstünüze yerleştirilir ve sıvıyı kaynatmak ve buhar oluşturmak için brülörlerden gelen ısıyı kullanır. Ocak üstü modellerde, pişirme tamamlandıktan sonra buharı serbest bırakmak için genellikle buhar vanasını kendiniz ayarlamanız gerekir. 

●  Elektrikli düdüklü tencere – Elektrikli düdüklü tencere, elektrik prizine takılan bir tezgah üstü cihazdır. Elektrikli düdüklü tencereler çeşitli tasarımlarda gelir ve çeşitli pişirme yeteneklerine sahiptir. Çoğu ayrıca otomatik, eller serbest buhar tahliye vanaları gibi gelişmiş güvenlik ayarlarına sahiptir.

Günümüzdeki düdüklü tencereler, güveç ve kaburga gibi et yemeklerinden sebzelere, makarnalara ve hatta tatlılara kadar kalbinizin arzu ettiği hemen her şeyi pişirmenize olanak tanıyan son derece çok yönlü mutfak aletleridir .

Yavaş pişirici ile düdüklü tencere arasında nasıl seçim yapılır 

Yavaş pişiriciler ve düdüklü tencereler, evde yemek pişirmeyi kolaylaştırmaya yardımcı olabilecek kullanışlı cihazlardır; ancak sizin için hangisi doğru? Düdüklü pişirme ile yavaş pişirme arasında seçim yaparken, göz önünde bulundurmanız gereken birkaç faktör şunlardır:

● Pişirme hacmi – Öğün başına ne kadar yemek pişirmeyi düşünüyorsunuz? Yavaş pişiriciler ve düdüklü tencereler sekiz litreye kadar çeşitli boyutlarda gelir, ancak düdüklü tencereler buharın birikmesi için tencerenin içinde ekstra alana ihtiyaç duyar, bu da parti boyutunu sınırlar. Kalabalık bir aileniz varsa veya daha sonra saklayabileceğiniz çorbalar ve güveçler yapmayı planlıyorsanız, yavaş pişirici sizin için daha iyi olabilir. 

● Yemek planlama – Yavaş pişiricilerde yemeğinizi önceden planlamanız gerekir. Yemeğinizi sabah hazırlayıp akşam yemeğine kadar hazır olması için bütün gün pişirmeyi seviyorsanız, yavaş pişiriciyi tercih edin. Tersine, fazla planlama yapmadan sağlıklı yemekler yapmanın kolay bir yolunu istiyorsanız, düdüklü tencere daha iyi bir seçenek olabilir.

● Pişirme süresi – Bir yemeği pişirmek için ne kadar zamanınız var? Yoğun bir hafta içi akşamıysa ve akşam yemeğini hemen masaya koymanız gerekiyorsa, düdüklü tencere kadar kullanışlı çok az şey vardır. Öte yandan, uzun bir günün sonunda yemeğinizin hazır ve sizi beklemesini sağlamak için yavaş bir tencere kullanmak kendi başına zaman kazandıran bir kolaylıktır. 

● Çok Yönlülük – Düdüklü tencereler ve yavaş pişiriciler, farklı yemekler yapmanıza olanak tanıması bakımından oldukça çok yönlüdür. Bununla birlikte, çoğu modern düdüklü tencere aslında çok pişiricidir. Bu, buharda pişirme, kavurma ve sotelemeden, haşlama, fırınlama ve daha fazlasına kadar çeşitli pişirme işlevlerini gerçekleştirdikleri anlamına gelir.

● Enerji kullanımı – Yavaş pişirici ile düdüklü tencere arasında karar verirken göz önünde bulundurmanız gereken bir diğer faktör de enerji kullanımıdır. Enerji tüketiminizi en aza indirmek sizin için önemliyse, düdüklü tencere ideal bir seçimdir; bir yemeği pişirmek için gereken zamandan saatlerce tasarruf etmiş olursunuz.

Yavaş pişirme veya basınçlı pişirme, Home London Breez ile her anı lezzetli hale getirin

Mutfağınızı her öğünden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacak araç ve gereçlerle donatmak istiyorsanız, bilmeniz gereken tek bir isim var:  Home London Breeze. Koleksiyonumuzu bugün keşfedin. Düdüklü Tencereler koleksiyonumuzu inceleyin.

Yorum yapın

.